2015. május 6., szerda

A sport misszionáriusaSPORT. „Terjeszti az igét” a sport misszionáriusa

Idősebb korban is lehet egészséges, aktív életet élni, ha teszünk is érte.
Egy tízest simán letagadhatna korából Kiss Erzsébet, nyugdíjas testnevelő,
Lapunk külsős tudósítója. Ám ő nemhogy letagadná, bátran vállalja, hogy ebben
Az évben belépett a „hetvenkedők” táborába. Teszi ezt életvitele tanúságaként: idősebb korban is lehet egészséges, aktív életet élni, ha teszünk is érte.
Már a negyvenes éveiben elkezdett érdeklődni a keleti mozgáskultúrák és a hozzátartozó filozófiák iránt. A jelentősebb mérföldkövet a kínai 312 meridián torna megismerése jelentette. Miután megtapasztalta magán és követőin a mozgássor áldásos hatásait, elhatározta, a sport misszionáriusaként népszerűsítő előadásokat és bemutatókat tart az országban. Szimpatizánsaival több helyen hoztak létre ingyenes gyakorló helyeket. Debrecenben a meglévőkön túl ki szeretné terjeszteni a lehetőségeket lakótelepi szinten, önkéntes klubvezetőkkel.
Novák Ferenccel, a világjárt kerékpárossal meghívásoknak tesznek eleget: a biciklikirály arról számol be, hogyan lehet 83 évesen is letekerni két nap alatt 200 kilométert, 16 órát tölteni a nyeregben, ráadásul egy kézzel. Kiss Erzsébet pedig elmeséli, miképpen lett 2014-ben is szépkorú országos bajnok, megismételve a tíz évvel ezelőtti teljesítményét a 60 évesek korcsoportjában. HBN 2015. JANUAR 6. KEDD 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése