2015. április 2., csütörtök

Fergeteges magyar torna Kínában

Kínában, aki teheti, kora reggeltől már a parkokban kezdi napjait. A 80 forintnak megfelelő belépti díj ellenében jó levegőt, rendezettséget, biztonságot, egyéni vagy csoportos gyakorlási lehetőséget kap. A mellékhelyiség ugyanolyan tiszta az egész nap folyamán, mint nyitáskor.

A meghatározott sorrendű gyakorlatokat zenére vagy a vezető vezényszavára végzik. Az idegenekre azonnal felfigyelnek pártfogásba veszik, megmutatják a pontos végrehajtást. Viszonzást még kínálás erejéig sem fogadnak el.

A mozgáskínálat rendkívül sokszínű: tai - chi, csikung, tánc, labdás játékok, harcművészetek. A reggeli tornát követően társas játékkal, zenéléssel, énekléssel, tánccal mulatják az időt a nyugdíjasok.

A mozgáskedvelők egészség centrikusak, és számos élethelyzetben megtalálják a gyakorlási lehetőséget: gyaloglás és várakozás közben, tömegközlekedési eszközökön. A lakosságnak ez a forma természetes, követésre méltó példa.

Az Eöry Ajándok háziorvos, akupresszőr vezette 17 tagú magyar küldöttség, a ZhuZongXiang professzor által szervezett nemzetközi kongresszuson mutatta be a 312 meridiántornát 400 nézővel együtt végezve. A résztvevő országok képviselői (Kína, Tajvan, Szingapur, Malajzia) egyöntetűen elismerték, hogy a magyaroké volt a legösszetettebb, oktatófilmre ajánlható mozgássor.

Eöry professzor előadásában többek között a meridián torna stressz csökkentő hatását emelte ki.

Míg nemzetközi viszonylatban mintegy tíz millióan végzik naponta ezt a tornát a hetvenes évektől főként az ázsiai országokban, addig hazánkban 2007 óta Kínában felvett videó alapján, a több mint 100 aktív klubvezető vezényletével tízezer fő gyakorolja napi rendszerességgel az ország különböző pontjain.

A kongresszus résztvevői megdöbbentő egészség javulásokról tettek tanúbizonyságot a torna hatására. Maga Eöry professzor is elismeri, hogy allergiás asztmatikus panaszai elmúltak, sőt szemüveget sem kell már viselnie olvasáshoz.

A 20-30 percet igénybevevő tornát kortól függetlenül lehet végezni. Az évezredes kínai tapasztalatok alapján. kifejlesztett egészségvédelem, a meridiánokból áramló energia – egyensúly helyreállításával a szervezet immunrendszerét erősíti. Nincsenek mellékhatásai, bármikor, bárholvégezhető,és semmiféle beruházást nem igényel.A debreceni gyakorlók szinte egyöntetűen érzik a gyakorlatok kedvező hatását életminőségük javulására, hangulatukra, fáradtság érzetük csökkenésére.  A javulók arra buzdítják társaikat, hogy minél többen csatlakozzanak csoporthoz, és éljék át ők is, milyen áldásos jó közérzettel végezni a napi feladatokat.

A leendő klubvezetőknek Magyarországon kétnapos budapesti tanfolyam keretében sajátítható el a program, rendkívül kedvezményes áron.

Eöry professzor további tervei között szerepel, meggyőzni az egészségügyi kormányzatot, hogy ha valaki egészséges életmódot követve ezzel a tornával (vagy akár más módon) nem veszi igénybe a „hivatalos” egészségügyet, kaphasson „bónusz” csökkentést az egészségügyi hozzájárulásából vagy nyugdíjas esetben alkalmi nyugdíj kiegészítést. Ezzel lehetne ösztönözni az egészségeseket, akik valójában pénzt takarítanak meg a kormánynak.

A tanfolyamról, a tanúságtevőkről, az országos gyakorlóhelyekről további információ: www.312.hu honlapon olvasható. https://www.facebook.com/312meridiantorna

A mozgás indulója: „3-1-2”
Ne hagyd el magad!
Vedd kezedbe saját sorosodat.
Életed így meghosszabbítod.
Betegséged magad gyógyítod.
Rajta hát! Rajta hát!
Rajta hát, add tovább!
Rajta hát! Rajta hát!
Szeretettel add tovább ezt a nagy csodát.
Száz évig élj! Száz évig élj!
Kiss Erzsébet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése